Nahkimonrannan pumppaamon tilapäinen häiriö on korjattu

3.-5.6. Nahkimonrannan jätevesipumppaamossa on ollut häiriö, jonka vuoksi on jouduttu juoksuttamaan jätevettä Malisjokeen. Ilman ohijuoksutusta jätevedet olisivat tulvineet kiinteistöihin.

Häiriö saatiin korjattua 5.6. maanantaina, jolloin ohijuoksutuksesta on ilmoitettu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle. Liikuntakeskus on ottanut 5.6. rutiinitarkastuksessa vesinäytteen Pidisjärven Kyläojan uimarannalta. Testausselosteen mukaan uimavesi on tuolloin täyttänyt uimavedelle asetetut vaatimukset. Uudet uimavesinäytteet otetaan tiistaina 20.6. Pidisjärven uimarannalta sekä Haikaperän uimarannalta. Tuloksista tiedotetaan Nivalan Vesihuollon sekä kaupungin nettisivuilla.

Vikatilanne havaittiin heti ja sitä aloitettiin ratkaisemaan välittömästi. Valitettavasti tästä huolimatta ohijuoksutuksesta aiheutui väliaikaisia hajuhaittoja vesistön varren asukkaille sekä virkistyskäytölle.

Varotoimena Nivalan Liikuntakeskus Oy on 20.6.2023 sulkenut Pidisjärven Kyläojan uimarannan. 22.6.2023 pidetyn katselmuksen ja vesinäytteiden tulosten saapumisen jälkeen on todettu, että uimaranta on uimakelpoinen. Uimaranta avattiin uudelleen 22.6.2023 klo 12 jälkeen. Tarkempi kuvaus luettavissa täältä: Kyläojan uimaranta on aukaistu to 22.6

Tiedotetta päivitetty 21.6.2023: Liikuntakeskus on tehnyt rutiinitarkastuksen mukaisen vesinäytteenoton 5.6. tietämättä häiriötilanteesta tuossa vaiheessa.

Tiedotetta päivitetty 22.6.2023: Kyläojan uimaranta on aikaistu. Uimarannan vesi on uimakelpoista.